Hondenverzekering

Een hond is voor veel mensen een zeer dierbaar bezit. De trouwe viervoeter wacht thuis op zijn baasje en is altijd in voor een uitgebreide knuffel. Een hond verdient daarom voor veel baasjes de best mogelijke zorg. Dit betekent niet alleen een goede verzorging in de huiselijke omgeving, maar ook een onvoorwaardelijke hulp wanneer de hond iets overkomt. Dit kan betrekking hebben op een ziekte die de hond oploopt of, bijvoorbeeld, een ongeluk waarbij de hond betrokken raakt. Beide gevallen zijn natuurlijk erg vervelend en het is voor iedereen te hopen dat zijn of haar hond hier nooit mee te maken krijgt, maar het kan altijd een keer gebeuren. Kort gezegd betekent dit dat er een risico op deze gebeurtenissen wordt gelopen. Dit risico kan worden afgedekt met een hondenverzekering. Uiteraard dekt de hondenverzekering niet het risico af dat deze gebeurtenissen zich voordoen, maar wel dat het financieel uit de hand loopt. Hierdoor hoeft er geen keuze gemaakt te worden tussen de beste zorg voor de hond of een probleem met de eigen financiŽle situatie. Het zou immers erg vervelend zijn als een eventuele behandeling zoveel zou kosten dat het baasje moet besluiten dit niet toe te laten om zelf niet in de financiŽle problemen te komen. Een hondenverzekering kan in dit soort gevallen een welkome oplossing zijn.Dekking

Een hondenverzekering dekt voornamelijk de hoge kosten die kunnen ontstaan wanneer een hond betrokken raakt bij een ongeval of een ziekte oploopt. Deze gevallen vereisen veelal een uitgebreide behandeling van een dierenarts. Een behandeling van een dierenarts is nooit goedkoop, maar wanneer het gaat om een complexe situatie die een uitgebreide behandeling vereist kunnen de kosten helemaal flink uit de hand lopen. Er zijn niet veel mensen die zomaar duizenden euro's achter de hand hebben om uit te geven aan een behandeling voor hun hond, hoe dierbaar het dier hen ook is. Om deze problemen te voorkomen kan er een hondenverzekering worden afgesloten. Deze dekt de kosten van een eventuele behandeling tot maximaal Ä2500 per aandoening, waarmee de meeste behandelingen dus uit te voeren zijn. Er geldt wel een vrijstelling van Ä70, waardoor de hondenverzekering vooral nuttig is in gevallen waarin de kosten flink oplopen en ze eigenlijk niet meer kunnen worden betaald door het baasje, voor kleine behandelingen en controles dient nog altijd zelf de portemonnee getrokken te worden. Het voordeel van deze vrijstelling is dat de premie voor de hondenverzekering vrij laag is en het daarmee een relatief goedkope manier is om de best mogelijk zorg te kunnen bieden voor een hond.

Daarnaast zijn bijvoorbeeld de kosten van een spoedopname of zelfs het overlijden van een hond gedekt. In beide gevallen zal de verzekering uitkeren om zo in ieder geval de financiŽle zorgen bij het baasje weg te nemen. Dit geldt ook voor gevallen waarin de hond zoek is geraakt. De verzekering zal uitkeren zodat de hond kan worden opgespoord en er zelfs een beloning kan worden uitgeloofd voor de eerlijke vinder van de hond.

Beste Huisdierenverzekeringen Hondenverzekeringen Kattenverzekeringen
2023© Alle Rechten Voorbehouden. Lay-out met dank aan buytemplates.net