Vergelijk Huisdierenverzekeringen

De huisdierenverzekering is in BelgiŽ nog niet erg populair. Het is een relatief nieuw fenomeen dat over is komen waaien vanuit Nederland. Daar hebben al vele baasjes een huisdierenverzekering afgesloten voor hun huisdier, terwijl dat in BelgiŽ nog maar een klein aantal bedraagt. Om een goede huisdierenverzekering af te sluiten is het slim om van tevoren een vergelijking te maken van de beschikbare alternatieven. Vanwege de nieuwheid van de verzekering is dit nog iets lastiger dan het vergelijken van een autoverzekering of een zorgverzekering. Toch zijn er een aantal mogelijkheden om de huisdierenverzekeringen te vergelijken en zo de best mogelijke verzekering voor een huisdier af te kunnen sluiten.Voorwaarden

Met name de voorwaarden van een huisdierenverzekering zijn van belang. Deze voorwaarden kunnen nog wel eens verschillen en zeker in de opstartperiode van veel verzekeringen wordt er vaak gestunt met de voorwaarden om zo klanten te trekken. Het is vooral belangrijk te letten op twee financiŽle factoren binnen de voorwaarden: het maximaal uit te keren bedrag en de vrijstelling. De maximale uitkering is vooral van toepassing op de kosten van een behandeling door een dierenarts. Doorgaans geldt er een maximale vergoeding van ongeveer Ä2500, maar let hier goed op bij het vergelijken van de alternatieven. Wanneer deze maximale vergoeding per aandoening lager is zullen de eventueel hoge kosten eerder voor de eigen rekening komen, terwijl een hogere maximale vergoeding misschien weer kan leiden tot een hogere maandelijkse premie.

Daarnaast is de vrijstelling van belang. Hoe hoger de vrijstelling wordt gesteld, hoe lager doorgaans de premie van de verzekering zal zijn. Dit klinkt enerzijds interessant, maar het betekent ook dat de verzekering minder snel uitkeert en er bij relatief kleine kosten nog altijd zelf in de buidel getast moet worden om het huisdier te voorzien van de best mogelijke zorg. Een goedkope huisdierenverzekering met een hoge vrijstelling is daarmee vooral geschikt voor mensen die zich willen verzekeren tegen het risico dat er erg hoge kosten ontstaan bij een ernstige aandoening voor hun huisdier of een ernstig ongeval waarbij het huisdier onverhoopt betrokken raakt.

Prijs

Ten tweede kunnen de huisdierenverzekeringen natuurlijk altijd worden vergeleken op prijs. Een kattenverzekering is doorgaans iets goedkoper dan een hondenverzekering, maar beide huisdierenverzekeringen zijn meestal erg goed betaalbaar. Dit komt enerzijds door de maximale vergoedingen die de verzekeraars bieden, maar ook de vrijstelling zorgt hier voor een groot deel voor. Kleine kosten komen nog altijd voor de kosten van de baasjes zelf, waardoor de verzekering niet vaak hoeft uit te keren. De huisdierenverzekering is daarmee een goedkope verzekering die vooral de eventueel erg hoge kosten afdekt die kunnen ontstaan.

Het gevaar van een vergelijking op prijs is dat de voorwaarden sterk verschillen, waardoor de verzekering uiteindelijk toch niet de beste blijkt. Kijk daarom eerst altijd goed naar de voorwaarden van de verzekering. Wanneer er min of meer vergelijkbare huisdierenverzekeringen zijn gevonden kunnen deze vervolgens worden vergeleken op prijs. Op die manier kan dan de goedkoopste en beste huisdierenverzekering worden gevonden binnen de vergelijking van de verschillende aanbieders.

Beste Huisdierenverzekeringen Hondenverzekeringen Kattenverzekeringen
2023© Alle Rechten Voorbehouden. Lay-out met dank aan buytemplates.net