Kattenverzekering

Naast honden zijn ook katten erg populaire huisdieren. Veel mensen hebben één of meerdere katten en zullen door het vuur gaan voor hun kat om de best mogelijke zorg aan het huisdier te kunnen verlenen, mocht dit nodig zijn. Het kan echter voorkomen dat een kat een vervelende ziekte oploopt of betrokken raakt bij een ongeval. In deze gevallen kan het zijn dat de kosten van de behandeling door een dierenarts erg hoog oplopen. Doorgaans is een dierenarts al niet erg goedkoop, maar met een complexe en uitgebreide behandeling kan dit financieel nog eens flink verder oplopen. Zeker voor mensen zonder veel spaargeld achter de hand kan dit vervelende consequenties met zich meebrengen. Niemand moet er toch aan denken dat de eigen financiële situatie in het geding komt bij de behandeling van zijn of haar kat, waardoor er ernstig moet worden getwijfeld tussen het in laten slapen of het behandelen van het dier? Dit soort nare afwegingen zijn verleden tijd met een kattenverzekering. Net als bij een zorgverzekering of een hospitalisatieverzekering voor mensen treedt deze verzekering in werking wanneer er medische kosten gemaakt moeten worden voor een kat.

Daarnaast doet de kattenverzekering meer. Zo biedt een kattenverzekering dekking tegen bijvoorbeeld de kosten van het opsporen van een weggelopen kat. De kosten van advertenties en posters in de buurt kunnen aardig oplopen, waardoor het fijn is dat er een verzekering bestaat die deze kosten op zich neemt. Op die manier kan het baasje zich volledig richten op het opsporen van de kat, zonder zich zorgen te hoeven maken over de financiële gevolgen hiervan.Vergoedingen

Een kattenverzekering vergoedt zoals gezegd meerdere soorten kosten. Zo zal er in het geval van een spoedopname een vergoeding zijn en zal er zelfs worden uitgekeerd als de kat komt te overlijden, net als bij een overlijdensverzekering voor mensen. De verzekering zal uitkeren zodat er een nieuwe kat kan worden aangeschaft. Dit maakt het verlies natuurlijk niet leuker, maar er kan in ieder geval een nieuwe kat worden aangeschaft om zo verder te kunnen zonder hiervoor eerst tijdenlang te moeten sparen.

Voor de vergoeding van een aantal zaken gelden wel maximale bedragen. Zo zal er maximaal €2500 worden uitgekeerd per aandoening voor de behandeling door een dierenarts. Dit zal in de meeste gevallen ruim voldoende zijn. Daarnaast geldt er een vrijstelling van €70, waarmee de kattenverzekering vooral geschikt is voor de eventuele grote uitgaven die gedaan moeten worden. Deze vrijstelling zorgt er verder voor dat de premie voor een kattenverzekering relatief laag is. Voor de opsporing van een kat wordt er maximaal €550 uitgekeerd. Hiervan is €400 ook daadwerkelijk bestemd voor de actieve opsporing van de kat en de overige €150 mag worden uitgeloofd aan een eerlijke vinder.

Al met al zorgt een kattenverzekering er dus voor dat er niet onverwachts allerlei erg hoge kosten kunnen ontstaan wanneer er iets gebeurt met een kat. Het baasje kan zich onbekommerd met de kat bezig houden en zal zich geen zorgen hoeven te maken over de financiële afwikkeling van behandelingen en opsporingen.

Beste Huisdierenverzekeringen Hondenverzekeringen Kattenverzekeringen
2023© Alle Rechten Voorbehouden. Lay-out met dank aan buytemplates.net